Upptäcka sin Kreativitet

De flesta människor är på olika sätt kreativa. Andra är mer kreativa och andra är mindre kreativa. Samtidigt behöver man inte vara kreativ inom samma områden utan kan vara det på olika sätt. När man tänker på kreativitet så tänker de flesta på skapande. Men det som de inte tänker på är exempelvis att problemlösaren på ett företag kan vara kreativ, att läkaren får leta efter kreativa behandlingsmetoder ibland och att lastbilschauffören kan bli tvungen att utföra en nöd lagning med det han har tillgängligt för att ta creative-teamsig hem. Allt detta är exempel på kreativitet och att göra någonting på ett sätt som det normalt inte görs eller har gjorts på, att hitta en egen lösning är kreativt.

De som skapar musik är ofta kreativa, men även de som målar eller skapar någon annan typ av konst. De som skriver böcker och tecknar serier brukar beskrivas som kreativa. När man är kreativ så använder man sig av sin högra hjärnhalva. Det som din högra hjärnhalva sysslar med är bland annat former, färger, musik, rytm, kreativitet och konstnärlighet. Man brukar säga att den högra hjärnhalvan har dålig tidsuppfattning.

Den vänstra hjärnhalvan är istället den intellektuella hjärnhalvan som du använder till mattematik, kritiskt granskande, ord, tal, skrift, beräknande med mera.

Man behöver aktivera hela sin hjärna för att man ska kunna må bra. Om man ser till att aktivera hela sin hjärna så minskar bland annat riskerna för att man i framtiden ska bli dement. Det är en av alla anledningar till att man behöver lägga ned tid på att utveckla och upptäcka sin kreativitet – det kommer att göra dig mer lugn och avslappnad och samtidigt se till att du får ett långt och friskt liv. Ett bra tips för dig som vill testa på något nytt är att testa att skulptera. Det är kreativt och roligt.