Speldesign – ett äventyr

Att arbeta med speldesign är en dröm bland många som är datorintresserade. Det ger nämligen chansen att skapa inte enbart en helt egen värld utan samtidigt ett helt eget äventyr. Det finns idag många datorutbildningar och en del av dessa riktar även in sig på speldesign. Speldesigners har blivit mer eftertraktade och de behövs i allt fler avseenden. Bland annat så kan en som arbetar med speldesign arbeta på casino idag, eller utvegame-designckla egna spel. Man kan även arbeta som medhjälp när någon annan utvecklar sina spel.

Det är inte ett enkelt jobb och det kräver många timmar framför datorn. Det krävs att man har tålamod och stor kunskap och att man klarar av att ta sig igenom utbildningen. När man skapar speldesign så sitter man inte i ett program och ritar. Man sitter och arbetar med ett program där man skapar koder som ska skickas till datorn för att kunna skapa spelet i varje specifik dator. Det är koder som gör att du ser samma saker på din dator när du stoppar in en cd skiva som någon annan gör på sin när denne har samma cd skiva i. Det enda som finns på cd skivan är koder som kommunicerar med datorn.

Det är alltså mycket omständligt och det kan vara väldigt svårt att lära sig. Men om man har tålamod så är man på väg in i en fantastisk möjlighet och en mycket stor utmaning. Att arbeta med speldesign är dessutom ett av framtidens stora jobb då allt blir mer digitalt och det finns ett större behov av bland annat att kommunicera online och att använda sig av olika plattformar socialt. Även här kommer speldesign och koder in och det är någonting som kommer att kunna användas på många områden och redan idag går att använda på flera sätt.