Hur mycket kostar det att låta en webbyrå göra jobbet?

Oavsett om du vill utveckla din privata hemsida eller skaffa en plattform på internet för ditt företag så är det en bra idé att anlita en webbyrå. På webbyrån finns utbildade proffs som vet vad som händer på internet just nu. De har också koll på de senaste nättrenderna och vet vilka plattformar du ska lägga ditt krut på. Även om allt detta låter bra kanske du undrar vad det kostar att anlita en webbyrå? Det är inte helt lätt att svara på, men i den här texten ska vi försöka reda ut några av frågorna.

shutterstock_220240366Kostnaden beror på vad du behöver

En webbyrå arbetar med massor av olika saker. De hjälper till att ta fram en snygg webbplats, men de kan även hjälpa dig med analys av dina besökare och med underhåll av din webbplats. Om du bara vill ha en enkel webbplats blir kostnaden naturligtvis lägre än om du vill att webbyrån också ska underhålla webbplatsen. Olika webbyråer kan också skilja sig i pris beroende på läge och kvalifikationer. En mycket kvalificerad webbyrå i Stockholm ligger troligen högre i pris än en mindre byrå på landsbygden. Detta behöver dock inte betyda att den mindre byrån är sämre.

Vad kostar egentligen en hemsida?

Om vi ska svara på vad det egentligen kostar att få en hemsida byggd av en webbyrå så är inte heller det skrivet i sten. Det beror helt enkelt på hur avancerad hemsida man vill ha. För en enkel hemsida brukar man dock säga att priserna börjar någonstans kring 5000 kronor. Om du vill anlita en webbyrå så är ett gott råd att göra en specifikation av vad du vill ha ut av samarbetet. Be sedan om en offert hos de olika webbyråer du funderar på. På så sätt kan du få fram både ett bra pris och hitta den webbyrå som matchar dig bäst.