Designa ett omslag

Oavsett om du spelarmusic-1045466_960_720 in musik, skriver en bok, ritar en serie eller har producerat en film så behöver du ett säljande omslag på din produkt. Du kanske redan har testat på att designa ett omslag och insett att det är mycket svårt att göra det. Det är svårt att få till det rätt på första besöket eller göra verklighet av sin idé men genom att börja med att designa ett antal omslag så kommer du att avdramatisera processen och det kommer att bli enklare.

Om du ska sälja din skapelse så är tanken med omslaget att kunden ska hitta, köpa, läsa och prata om det du har skapat. Ett bra omslag kommer att göra din skapelse lättare att sälja. När du designar ditt omslag så ska du fundera på vad du själv skulle plocka upp i en butik, vad skulle fånga ditt intresse? Hur förmedlar du innehållet genom endast ett omslag?

När du designar ett omslag så ska du tänka att det ibland är bättre att ha färre intressanta saker än många intressanta saker, ju mer du har på ditt omslag desto kortare blir det. Ett bra exempel är när ett företag för några år sedan valde att göra reklam genom att sätta upp annonser överallt med kryptiska meddelanden, de fick alla som såg reklamen att undra över vad det handlade om genom ett fåtal ord och ingen design alls. De skrev inte heller från viket företag som reklamen kom från. Först ett par veckor senare när de hade fått halva Sveriges uppmärksamhet så avslöjade de sig och detta lönade sig enormt mycket för företaget. Genom endast ett fåtal ord så lyckades de göra en lönsam affär. Det är ett utmärkt exempel på att mindre ibland kan vara mer.

Det viktigaste av allt när du är klar med ditt omslag är att du känner att det representerar dig.