Att teckna en serie

När man ska teckna en serie så behöver man inte ha avancerade skisskunskaper, det enda som krävs är att man kan måla någonting som man kan måla en gång tidownloadll. Det finns framgångsrika serier som bland annat är baserade på en streckgubbe från grund och botten och som senare har utvecklats för att bli någonting mer. Ju mer du tecknar desto bättre kommer du att bli på det och desto mer kommer du att utvecklas. Man kan säga att du kommer att utvecklas i takt med att du utvecklar din serie. Idag behöver man inte ens hålla i en penna för att skapa serier. Det finns program som kan hjälpa dig att göra det på en dator och du kan sköta allt via datorn om du skulle vilja.

Det viktiga är inte hur du väljer att utforma din serie, det viktiga är att du har ett grundkoncept som kommer att fungera för många nummer framöver och som dessutom har en hel del humor. Det är av största vikt att din serie har bra innehåll och att andra vill läsa den. Helst ska de även vilja läsa fortsättningen och längta efter den. Många tror inte att serier är någonting som man kan leva på men du kan bli förvånad över vad du skulle kunna tjäna om du fick fram en framgångsrik serie.

De flesta tecknar inte serier för att de vill tjäna pengar på det utan för att de tycker att det är roligt och de vill få människor att skratta och att slappna av. Många blir även avslappnade själv när de ritar och mår bättre av skapelseprocessen. Slutresultatet är inte alla gånger viktigt utan det viktiga är att man får ut någonting av det man gör. Det finns många kurser som snabbt kan lära dig grunderna i att teckna en serie.