Att genomföra ett projekt

Det finns i stort sett tre typer av människor.

  • De som är arbetsmyror och inte vilar innan dess att projektet är klart.
  • De som arbetar och ser till att bli klara innan deadline.
  • De som inte blir klara alls.

De som tillhör decreativity-819371_960_720n första gruppen har oftast endast ett projekt åt gången medan de som tillhör sista gruppen har väldigt många projekt.

När man ska genomföra ett projekt så är det viktigt att man vet vilket mål man har med att genomföra projektet. Om du är en av dem som hör till de mer svårmotiverade så bör du överväga att lägga in en belöning för dig i slutet om du inte anser det vara en tillräckligt stor belöning att bli klar med projektet.

Se till att du gör upp en plan för hur allt ska göras. Följ gärna ett schema och lägg specifik tid på de olika delarna. Dokumentera även det du gör så att du kan se att du kommer framåt samt effektiviserar genom att inte göra samma sak flera gånger.

Det gäller att du hela tiden är på det klara med vad som är målet och att du arbetar emot det, se till att avsätta speciell tid för ditt projekt. Att avsätta specifik tid kan även leda till att du får mer tid över till annat. Den tiden som du får över kan du dessutom avnjuta med gott samvete då du inte behöver känna dig stressad eller ha dåligt samvete för att du inte ständigt sitter med ditt projekt.

Tvinga dig själv att stänga dörren till ditt arbetsområde. Du kan inte arbeta dygnet runt och kommer inte att arbeta bra om du försöker dig på det. Satsa på kvalitet och specifika timmar. När du är klar med ditt projekt så belöna dig själv. Du har tagit dig igenom det.