5 bra designprogram som används av illustratörer

DesignprogramBeroende på vad du vill skapa och vilket som är ditt arbetsområde rekommenderas olika designprogram. Ett bra program ska inte begränsa din kreativitet, utan istället utöka dina möjligheter till skapande. För dig som illustrerar husritningar eller designar inredningar kan programmet Revit Achitecture uppfylla alla dina behov. Programmet tillåter dig att skapa en modell genom att placera ut väggar, dörrar och fönster där du vill ha dem och programmet hjälper till att bilda en helhet. Ditt hus kommer att hänga ihop och när du väl har lärt dig att arbeta i programmet kan du skapa fantastiska hus.

Illustrera grafiska bilder

Här på Castorian.se kan du läsa om CorelIDRAW, ett riktigt bra alternativ som får dig att arbeta som proffsen. För gemene man är detta program inte lika känt som exempelvis Photoshop, men det låter kreativiteten flöda. Med programmets hjälp kan du skapa grafiska illustrationer och producera exempelvis affischer. På programmets hemsida kan du ladda ner en gratisversion på 30 dagar som gör att du kan testa programmet innan du eventuellt köper det. Adobes Photoshop är förmodligen det mest kända redigerings- och bildbehandlingsprogrammet på marknaden och har varit populärt i flera år, både hos amatörer och proffs. Även här ges möjlighet att ladda ner och testa programmet under en begränsad period.

Program för djur och ansikten

Om du i huvudsak vill illustrera djur och människor är programmet ArtRage att rekommendera. I programmet kan du måla med penslar och få en mjuk och naturtrogen bild eller skissa upp ett ansikte som ser ut som en kolkriteteckning. Självklart kan programmet även användas för att skapa stadsbilder, men det är när du målar människor och djur som det kommer till sin rätt. Sista förslaget över ett bra designprogram för illustratörer blir Manga studio. Som hörs på namnet handlar det om den japanska serietecknarkonsten manga som blivit mycket populär de senaste åren. Det passar bra för såväl amatören som proffset. Ladda ner idag och testa en gratis trettiodagars period.